Press "Enter" to skip to content

Acuzat de PSD de “hoţie”, Orban răbufneşte: În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat un leu care nu mi s-a cuvenit

Premierul Ludovic Orban a reacționat, miercuri, în Parlament după ce liderii PSD l-au acuzat de “hoție”, “tunuri” și l-au amenințat cu pușcăria.

“Nu vreau să răspund la nişte acuzaţii nefondate care reprezintă o jignire personală la adresa onestităţii mele. În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat un leu care nu mi s-a cuvenit. Sunt un om care deţin funcţii publice importante în administraţia locală sau în statul român de peste 25 de ani. Sunt cunoscut. Niciodată nu s-a lipit un leu de mine pe care nu l-am meritat şi pe care nu l-am primit în baza legii. Desfid toată demagogia găunoasă referitoare la tunuri şi ţepe în timpul guvernării liberale. Ar trebui să citiţi mai bine raportul Curţii de Conturi să vedeţi exact ce scrie în raport.

Acolo spune că încă din 2018 vi s-a atras atenția că nu ați constituit stocurile strategice de măști, dezinfectanti”, a spus Orban în Parlament.

“A mai vorbit un mare lider despre preţuri de achiziţie. Îi spun acestui ‘mare lider’ că preţul de achiziţie de 0,64 bani pe mască a fost preţul cu care s-a câştigat licitaţia acum două luni, între timp normal că a mai scăzut preţul. Atunci era cel mai mic preţ, din cele 14 firme care s-au prezentat la licitaţie, a câştigat firma cu cel mai mic preţ şi cu termenul de livrare de o săptămână.

Vă spun sincer, din păcate liderii PSD ne-au arătat şi astăzi că nu au înţeles nimic, nu au înţeles că nu mai poţi să faci politică bazată pe minciună, pe manipulare, pe inventarea unor lucruri care nu există, pe repetiţia sistemică a unor neadevăruri, în speranţa că omul va înghite găluşca şi că va crede până la urmă minciunile neruşinate care sunt răspândite sistematic”, a continuat Ludovic Orban.