Press "Enter" to skip to content

Adrian Năstase: Iohannis a devenit persona non grata. Foarte mulți membri ai PSD se simt lezați de aceste acuzații

Fostul prim-ministru, Adrian Năstase, le cere liderilor PSD să înfiinţeze o comisie pentru monitorizarea preşedintelui Iohannis.  “Ar trebui creată la partid o comisie pentru monitorizarea sa. Sunt măsuri constituționale care vor avea nevoie la un moment dat de o anumită argumentație”, afirmă Năstase.

“A urmat o declarație cel puțîn ciudată a lui Klaus Iohannis, o declarație cu un atac incalificabil la adresa unui partid politic, la adresa PSD. Eu admir faptul că liderii PSD au decis să nu facă decât niște ușoare declarații de răspuns împotriva lui Iohannis, înțeleg că unii jurnaliști apreciază această strategie. După părerea mea, lucrurile ar trebui totuși clarificate.

E vorba totuși de foarte mulți membri ai PSD care se simt lezați de aceste acuzații, cum au fost și cele legate de vânzarea Ardealului, cum au fost jignirile repetate de aseară.

Aici eu cred practic că ar trebui anunțat că președintele Iohannis a devenit persona non grata și că nu mai există posibilitatea unei comunicări cu el.

Ar trebui creată la partid o comisie pentru monitorizarea să, sigur, nu se pune problema în perioada stării de urgență a unor măsuri, dar sunt măsuri constituționale care vor avea nevoie la un moment dat de o anumită argumentație iar eu cred că PSD ar trebui să aibă doar un anumit tip de relație doar cu guvernul.

Nu este necesar, mai ales după 15 mai să continue niște relații de consultare, de telefoane, de aparențe, care în mod evident intră în zona de campanie electorală pentru Iohannis și lucrul acesta este deranjant”, a declarat Năstase pentru Mediafax.