Press "Enter" to skip to content

Alexandru Rafila, după ce a devenit membru PSD: Reacţiile au fost de încurajare, dar şi de reticenţă

Alexandru Rafila a mărturisit că anunțul privind intrarea sa în politică, în Partidul Social Democrat, a avut reacţii “de încurajare, într-o anumită măsură”, dar şi de reticenţă “pentru că zona politică din România nu are cea mai bună reputaţie” iar în PSD s-au întâmplat, în ultimii ani, “lucruri care nu au legătură cu social-democraţia”.

“Reacţiile au fost de încurajare, într-o anumită măsură, dar şi de reticenţă, pentru că zona politică din România nu are cea mai bună reputaţie, iar poziţia Partidului Social Democrat, evoluţia din ultimii ani, a dus şi acest partid într-o zonă de incertitudine inclusiv indentitară, pentru că lucrurile care s-au întâmplat nu au legătură cu social-democraţia”, a declarat Alexandru Rafila într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.

Acesta a mai spus că “absolut” ar ieși în stradă împotriva unui guvern care ar face un demers asemănător cu Ordonanța de Urgentă 13.

“N-are nicio relevanță partidul care ia astfel de măsuri, până la urmă, cred că noi trebuie să funcționăm după un mecanism democratic, de respect al legii și al oamenilor, și lucrul acesta nu este doar declarativ, trebuie să-l și facem, să-l aplicăm și până la urmă să-l și respectăm. Dacă lucrurile astea nu se întâmplă, e bine să protestăm, e un drept al democrațiilor occidentale și e bine să-l folosim când lucrurile deraiază”, a spus Rafila.

El s-a caracterizat drept un om optimist şi perseverent, care vrea să creadă că “lucrurile în această ţară se pot face şi bine, curat”, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de implicarea cât mai multor profesionişti.

Rafila a mărturisit că a primit un e-mail de la o persoană care l-a criticat şi i-a transmis că intră în politică pentru că are “un interes”.

“Dacă percepţia publică este că toţi cei care accesează zona politică au interes personal, iar interesul public nu există, este foarte periculos. (…) Dacă toată zona politică e considerată exponentul intereselor de grup sau personale iar interesele publice sunt accesorii, atunci că avem o problemă foarte serioasă şi cred nu ne mai facem bine ca ţară. Trebuie să schimbăm neapărat această percepţie şi nu putem să schimbăm decât dacă facem pasul şi, prin exemplul personal, prin activitatea noastră, reuşim să demonstrăm publicului că într-adevăr suntem în slujba lor şi nu în slujba propriilor noastre interese” a adăugat Alexandru Rafila.

More from ActualitateMore posts in Actualitate »