Press "Enter" to skip to content

Am ajuns de râsul lumii din cauza PSD-ului! The Economist: Politica românească este, în linii mari, sordidă și coruptă

Una dintre cele mai citite publicații franceze, Liberation, scrie critic despre acțiunile Regimului Dragnea împotriva fostei șefe DNA.

Într-un articol publicat duminică, ziarul prezintă ultimele evoluții în cazul lui Kovesi.

„România, care acum deține președinția UE, a făcut totul pentru a sabota candidatura fostei șefe a DNA pentru Parchetul European. Ministrul Justiției a mers până acolo încât a trimis o scrisoare celor 27 de omologi ai săi din UE prin care o denigra pe Kovesi. Apoi, în timpul votului, Bucureștiul l-a susținut pe principalul rival al lui Kovesi, francezul Jean-Francois Bohnert”, menționează Liberation.

De asemenea, The Economist, una dintre cele mai influente publicații din lume, a dedicat un amplu material ultimelor evoluții din România în cazul Laurei Codruța Kovesi.

„Intimidarea unui procuror. României îi este atât de frică de Laura Codruța Kovesi încât a pus-o sub acuzare”, este titlul din The Economist.

„Guvernul este disperat să o blocheze pe această luptătoare anti-corupție, posibil viitor procuror european”, începe articolul din The Economist.

„Politica românească este, în linii mari, sordidă și coruptă. Baronii de partid împart locuri de muncă și contracte publice. Oligarhi care dețin posturi de televiziune le folosesc ca mașinării de propagandă pentru a-și distruge oponenții sau pentru a influența alegerile. Politicienii onești, precum Klaus Iohannis, și reformatorii din USR sunt în minoritate.

(…) O excepție notabilă a statului foarte degradat din România a fost DNA, care și-a tras forța din condițiile anticorupție impuse pentru accederea României în UE. DNA a fost condusă de Kovesi din 2013 până în 2018, un procuror hotărât care reușit să obțină condamnarea a mii de politicieni, oficiali și afaceriști. Determinarea și eficacitatea doamnei Kovesi au câștigat respectul Uniunii Europene”, scrie The Economist.

Lasă un comentariu
193 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.