Press "Enter" to skip to content

Amânare în procesul Colectiv: Tribunalul București se va pronunța în 16 decembrie

Instanța a amânat pentru 16 decembrie pronunțarea în procesul Colectiv. Inițial, verdictul era așteptat astăzi.

În urmă cu o săptămână, procurorii au cerut pedeapsa maximă, respectiv 14 ani de închisoare, pentru cei doi pompieri care au verificat clubul înainte de incendiu. În cazul celorlalți inculpați, patronii clubului bucureștean si cei doi pirotehniști, procurorul a cerut 12 ani de închisoare, iar în cazul fostului primar al Sectorului 4, al celor trei subalterne și patroana firmei de artificii care a organizat showul pirotehnic s-au cerut câte 14 ani de detenție.

Procesul se judecă în primă instanță la Tribunalul București. Decizia magistraților va putea fi atacată la Curtea de Apel.

Părinții victimelor și supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv au cerut daune morale uriașe de la fostul primar Cristian Popescu Piedone și de la funcţionarii trimişi în judecată. Sumele variază între 300.000 și 40 de milioane de euro.

De exemplu, Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl lui Alex Iancu, decedat în urma incendiului, a cerut 40 de milioane de euro daune morale, iar Andrei Găluț, solistul trupei rock Goodbye to Gravity, care a concertat în acea seară în Colectiv, a cerut daune de 8 milioane de euro. Acesta este singurul supraviețuitor din trupă.

Continuarea pe G4media.ro.

More from ActualitateMore posts in Actualitate »