Press "Enter" to skip to content

Ana Birchall îi dă peste nas lui Viorica Dăncilă: Hopa.. uite cine vorbește? Unii chiar nu au pic de rușine

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall o pune la punct pe Viorica Dăncilă, după ce fostul premier a venit cu recomandări pentru Guvernul Orban în ceea ce privește gestionarea crizei de coronavirus din România.

“Hopa.. uite cine vorbeste?😂😂😂

Unii chiar nu au pic de rusine, macar in aceasta perioada!

P.S.daca tot are chef de vorba poate spune si doua vorbe despre “Fondul de rezerva”!! Aaaa nu poate …pentru ca l-a lasat cu importanta suma de 0 Ron!

#faraipocrizieinpolitica!”, scrie Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, susține, într-o postare pe Facebook, că “actualii guvernanți trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să ia măsuri rapide și curajoase, care să țină sub control epidemia”.

“Guvernul României trebuie să vină cu un plan concret de măsuri pe termen scurt, mediu și lung în contextul epidemiei de coronavirus, astfel încât să protejeze sănătatea cetățenilor și să ajute economia aflată deja în criză. Până acum au fost doar reacții la provocări imediate, dar n-a fost expusă o viziune clară și convingătoare. Avem deocamdată un guvern care acționează individualist, în loc să analizeze și să preia idei din surse diverse – de la celelalte partide, de la sindicate, patronate sau bune practici ale altor state.

În același timp, trebuie spus că România a pierdut timp prețios din momentul în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat clar, pe 29 ianuarie, că întreaga lume trebuie să fie în stare de alertă și să ia măsuri ferme împotriva coronavirusului. De ce a trebuit să treacă o lună și jumătate pentru mobilizare – și aceea insuficientă, așa cum se vede? Ludovic Orban și PNL erau ocupați cu declanșarea anticipatelor și cu discursuri despre „greaua moștenire”, în loc să se ocupe cu achiziționarea echipamentelor medicale și a testelor pentru coronavirus sau de măsuri organizatorice de pregătire în județe.

Actualii guvernanți trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să ia măsuri rapide și curajoase, care să țină sub control epidemia și să combată susținut dificultățile cu care se confruntă economia.

Trebuie organizată o testare mai amplă a persoanelor suspecte sau aflate în situații de risc, trebuie gestionată mai bine carantina, trebuie măsuri și resurse suplimentare pentru protejarea medicilor și cadrelor medicale. Pentru cetățeni trebuie plafonate prețurile alimentelor de bază, înghețate tarifele la utilități, suspendată plata ratelor bancare, prelungit șomajul pentru cei a căror perioadă de șomaj se încheie în aceste zile sau săptămâni. E nevoie urgentă de un amplu pachet financiar-fiscal pentru companiile din domeniile cele mai lovite (transporturi, alimentație publică, turism, industria auto), dar și de discuții la nivelul Uniunii Europene pentru suplimentări de fonduri și realocări financiare care să ajute la combaterea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus.

Trebuie de asemenea creat un grup de lucru format din specialiști, din foști miniștri pe domeniile importante, din reprezentanți ai tuturor partidelor parlamentare și ai partenerilor sociali ai guvernului, astfel încât societatea ca întreg să fie implicată în efortul de a depăși criza. Nu e timpul competiției, ci e vremea colaborării în fața unei provocări cu care România nu s-a mai confruntat de la Revoluție încoace.

Le solicit guvernanților să-i implice în acțiune pe toți cei dornici să ajute și să facă echipă cu toți cei care pot contribui la rezolvarea situației. Dacă nu vor înțelege acest lucru, guvernanții actuali vor adăuga la criza din sănătate și la criza economică încă o criză: criza de încredere!”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Lasă un comentariu