Press "Enter" to skip to content

ANAF își bate joc de români. Dan Voiculescu, lăsat fără 100.000 de euro pentru prejudiciul de peste 60 de milioane de euro în dosarul ICA

Fiscul a confiscat 100.000 de euro dintr-un cont al firmei offshore Crescent din Cipru, pentru recuperarea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, scrie Centrul de Investigatii Media (CIM).

Avocații Crescent Cipru au contestat în justiție executarea contului companiei. După ce Judecătoria Sectorului 5 le-a respins contestația, avocații Crescent Cipru au făcut apel la Tribunal și au câștigat pe un așa-zis viciu de procedură. Judecătorul de la Tribunal nu a contestat „calitatea de debitoare” a firmei Crescent în dosarul de executare silită a lui Dan Voiculescu, nici măcar calitatea acestuia de beneficiar real al offshore-ului. Dar a criticat faptul că ANAF ar fi încălcat procedura atunci când nu a transmis și Crescent Cipru titlul executoriu și somația, ci doar lui Dan Voiculescu.

Citește investigația CIM aici.