Press "Enter" to skip to content

Avertisment teribil de la meteo! Weekend cu vreme de toamnă și furtuni. CICLON periculos peste Marea Neagră

Meteorologii arată că furtunile de pe ţărmul Mării Mediterane sunt unele deloc obişnuite în această perioadă a anului, întrucât acum este sezonul uscat. Cu toate astea, un nou ciclon va ajunge în curând din nou în Grecia, Italia, dar şi în Marea Neagră.

Ne aşteaptă un weekend de toamnă, cu ploi torenţiale şi frig. Iar la finalul săptămânii, un ciclon format în Marea Neagră va lovi litoralul. La munte, în mijlocul lunii iulie, peisajul este de iarnă, a nins, iar temperaturile au coborât în pragul îngheţului.

La Omu este un peisaj de vară, se vede, în luna iulie. Imaginile au fost filmate dimineaţă la 2.500 de metri altitudine, în munţii Bucegi. A nins şi la Bâlea Lac, unde temperatura medie pentru luna iulie este de 22 de grade Celsius. Vineri dimineaţă a fost minus un grad, iar peisajul – hibernal.

Ceea ce se întâmplă în aceste zile este rezultatul încălzirii globale, avertizează climatologii. Vremea se schimbă pe tot globul, iar în Europa, vara vine cu furtuni puternice, ca cea care a devastat Grecia, dar şi cu temperaturi scăzute, ca în România.

La noi, urmează un weekend dominat de ploi şi vijelii. Le vom simţi de sâmbătă, la început în partea de vest, apoi în toată ţara. Din nordul continentului, vine un aer polar, care va traversa România, Bulgaria şi se va opri tot în Grecia. Iar deasupra Mării Negre se va forma un ciclon.

Roxana Bojariu, climatolog ANM: Duminică şi luni, pe lângă răcirea considerabilă, vom avea şi furtuni, la munte, atenţie mare, viituri la mare, la fel o scădere de temperatură.

Pe litoral, turiştii stau pe plajă acoperiţi cu prosoape pentru a se proteja de vântul puternic. Sunt 22 de grade în aer, iar apa mării s-a răcit brusc, din cauza curenţilor. Are doar 18 grade, faţă de 27 săptămâna trecută

Prognozele europene arată că vremea se va îndrepta abia spre sfârşitul săptămânii viitoare.

sursa: observator.tv

Lasă un comentariu