Press "Enter" to skip to content

Avertismentul medicului Virgil Musta după trei zile de relaxare fără amenzi: Va urma un al doilea val de COVID-19!

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, care a vindecat sute de pacienți cu COVID-19, atrage atenția că în România va exista un al doilea val de infectări în doar o săptămână.

“Eu cred că va fi acest al doilea val după vreo săptămână, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcție de cum evoluează boala, cum mergem mai departe.

Și de acum încolo transmiterea va fi comunitară, pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populație. Sunt forme asimptomatice, forme ușoare, sunt oameni care, fără să știe sunt contaminați, dau mai departe boala”, a declarat pentru Opiniatimisoarei.ro doctorul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Doctorul îndeamnă în continuare la prudenţă.

“Este un moment de relaxare şi ni se permite şi prin lege, doar că trebuie să fim prudenţi şi înţelepţi, în sensul că fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precauţi. Aceasta relaxare să o facă treptat, să respecte în continuare regulile de bază, de distanţare socială de 1,5 metri şi purtarea măştii şi spălatul cât se poate de des pe mâini.

Și acest gest de a duce mâna la gură sau la nas trebuie controlat și oprit. în rest, sunt persoane care au fost bolnave și care au anticorpi și care pot fi mult mai relaxate, față de alții care, dacă nu respectă aceste reguli, se vor îmbolnăvi. Important este să nu ne îmbolnăvim toți deodată, pentru că în momentul acela, crescând numărul de cazuri, nu vom mai face față ca spital și atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respectivă”, a precizat Virgil Musta.