Press "Enter" to skip to content

Băsescu lansează un avertisment dur: Dacă cresc pensiile cu 40% şi se dublează alocaţiile trebuie să ne pregătim de autodistrugere

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a afirmat, joi seară într-o intervenție la România TV, faptul că România va avea un deficit bugetar de peste 6% dacă pensile vor crește cu 40% din luna septembrie, așa cum prevede în prezent legea.

”Dacă raportăm asta la creşterea pensiilor cu 40%, înseamnă că vom avea un deficit de peste 6%. Sunt destule naţiuni care în iresponsabilitatea lor se autodistrug. Să nu vă mire ca într-un an ca acesta să dubleze alocaţiile, să mărească pensiile cu 40%.

Sunt reprezentanţii aleşi pe care i-a delegat să distrugă această ţară. Dacă vine vorba despre creşterile anunţate politic şi se află reflectate în legi, cu contribuţia largă a celor două partide mari, ne pregătim de autodistrugere”, a declarat Băsescu la România TV.

”Noi discutăm acum despre o condiţie normală despre a reducerea a deficitului bugetar excesiv de la 4,6%. 1,6% să fie reduse în intr-un interval de trei ani. Ar însemna o reducere de 0,5%, în condiţiile în care va fi o creştere economică de 4%. Asta va însemna că se va resimţi creşterea economică în venituri”, a mai precizat Băsescu.