Press "Enter" to skip to content

Beuran a fost demis! A încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contract

Mircea Beuran, șeful secției chirurgie a spitalului Floreasca, a fost demis din funcție, după ce, la finalul lunii decembrie, o pacientă a luat foc pe masa de operație.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Inspecția Sanitară de Stat a amendat medicii care au participat la operație cu câte 2.000 de lei, iar spitalul a încasat amenzi administrative de 20.000.

Săptămâna trecută, Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, instituția care acreditează spitalele din România, a anunțat că a ridicat acreditarea Spitalului de Urgență Floreasca din București, pentru că nu a raportat cazul la timp.

Măsura este însă, doar o sancțiune pe hârtie. Spitalul își va continua activitatea.

Mircea Beuran ocupa această funcție de aproape 20 de ani.

Lasă un comentariu