Press "Enter" to skip to content

Călin Popescu Tăriceanu: Ludovic, te joci cu focul. Toți vedem haosul în care vrei să înceapă școala

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, îl acuză pe premierul ludovic Orban că “insistă” să trimită copiii la cursuri în condiții de insecuritate. Acesta susține că oamenii lui Ludovic Orban nu au pregătit suficient de bine reluarea cursurilor și îi cere să amâne începerea noului an școlar, avertizând să riscă să plătească la vot dacă lucrurile merg prost.

“Ludovic, te joci cu focul! Toţi (părinţi, elevi şi dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă şcoala! În loc să vezi şi să recunoşţi acest lucru insişţi să ne trimiţi copiii la cursuri în condiţii de insecuritate. Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândeşţi la soluţii pentru şcoală şi ne spui să ne trimitem copiii la şcoală pe riscul nostru. Păi, dacă îi trimitem pe riscul nostru şi voi nu faceţi nimic la ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru?”, scrie pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

El îi cere premierului să amâne începerea anului şcolar până după alegerile locale.

“Te simţi pe cai mari pentru că ai reuşit să cumperi câţiva parlamentari ca să scapi de moţiune? Nu te simţi, pentru că nu vei putea să cumperi 10 milioane de părinţi, elevi şi dascăli şi nu vei scăpa de furia lor dacă vei continua să-ţi baţi joc de felul în care începe şcoala. Îţi mai spun încă o dată: amână începerea şcolilor până după alegerile locale. Luaţi-vă nişte timp că să vă organizaţi mai bine. Aduceţi măştile pentru cei care au nevoie.

Asiguraţi-vă că în toate şcolile există apă şi săpun, ca să nu zic de dezinfectant. Faceţi protocoale clare pentru situaţiile când clase sau şcoli vor deveni focare. Spuneţi-le părinţilor ce au de făcut dacă li se va infecta copilul. Şi dacă ţi-e frică de faptul că ceilalţi vor lua un avans în alegeri, putem merge până la a suspenda campania electorală ca să vă dăm şansa de a organiza cum trebuie ziua de 14 septembrie. Este un sacrificiu perfect acceptabil pentru noi dacă voi vă apucaţi, în sfârşit, de treabă”, conchide Tăriceanu.