Press "Enter" to skip to content

Catedrala Notre Dame din Paris a ars ca o torță. După 14 ore, incendiul nu a fost stins

Un incendiu violent a distrus în mare parte catedrala Notre Dame din Paris. Catedrala construită în perioada 1163-1345 a ars ca o torță, turla și acoperișul prăbușindu-se în urma flăcărilor mistuitoare, care s-au extins rapid. Totodată, mai multe obiecte de artă, de o valoare inestimabilă, au fost distruse de foc. Mulți dintre parizienii adunați în perimetrul de siguranță au privit dezastrul având lacrimi în ochi.

Ziua de 15 aprilie 2019 va rămâne drept una dintre cele mai negre din istoria Franței. Un incendiu devastator a cuprins catedrala Notre Dame, cu puțin timp înainte de ora României 20:00, distrugând o mare parte din clădirea-monument, în nici două ore, timp în care nimeni nu a putut interveni concret. 

După aproximativ 14 ore de luptă cu flăcările, incendiul de la Notre-Dame de Paris nu a fost stins încă. Sutele de pompieri mobilizați țin acum flăcările sub control, dar pericolul nu a trecut. Autoritățile au anunțat că o persoană a fost rănită.

Catedrala Notre Dame a ars cu flăcări puternice și, deși mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fața locului, stingerea incendiului care a cuprins unul dintre simbolurile Parisului și ale Franței nu s-a putut realiza în timp util.

Pompierii au avut uriașe dificultăți în a reuși să stingă focul de proporții, care a distrus o bună parte din clădire, plus obiecte de artă vechi de sute de ani, de o valoare inestimabilă.

Aproape de miezul nopții în Franța, pompierii au anunțat că au reuşit să salveze “structura” edificiului “în întregime”. “Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime”, a afirmat generalul Jean-Claude Gallet, comandantul Brigăzii de pompieri din Paris.

Oficialitățile pariziene susţin că incendiul ar putea avea legătură cu lucrările de renovare a clădirii vechi de peste 700 de ani, renovare care are loc în această perioadă. Specialiștii afirmă că refacerea catedralei Notre Dame va dura mulți ani.

Sursa: realitatea.net

Lasă un comentariu
3 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.