Press "Enter" to skip to content

Cehia. Aproximativ 100.000 de oameni au ieșit în stradă, la Praga. Se cere DEMISIA premierului în cele mai ample proteste din ultimii 30 de ani

Protestatarii au invadat încă o dată Piața Wenceslas, principala arteră a capitalei și un loc simbolic pentru istoria Cehiei. Aproximativ 100.000 de oameni au ieșit marți în stradă, la Praga, pentru a cere demisia premierului ceh Andrej Babis

Politicianul miliardar este suspectat de fraudare a subvențiilor europene și se găsește în conflict de interese, potrivit unui proiect al raportului de audit al Comisiei Europene.

„Andrej Babis ne oferă în fiecare săptămână câte un nou motiv să protestăm. Ne-a ajuns”, a declarat vicepreședintele ONG-ului ”Milioane de momente pentru democrație”, Benjamin Roll, în fața a aproximativ 120.000 de protestatari, potrivit organizatorilor, potrivit hotnews.ro.

„Nu este normal ca un om care se află într-o situație de conflict de intere și ale cărui probleme personale aduc prejudiciu înregii țări să rămână premier”, a spus președintele Asociației, Mikulas Minar.

Sursa: libertatea.ro

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.