Press "Enter" to skip to content

China a deschis în doar 48 de ore primul spital pentru bolnavii de coronavirus

Primul spital din China dedicat exclusiv pacienţilor infectaţi cu coronavirus a fost deschis lângă Wuhan, după ce muncitorii și voluntarii au avut nevoie de doar 48 de ore pentru a transforma o clădire goală într-un centru medical cu 1.000 de paturi.

Spitalul şi-a deschis porţile marţi, iar primul lot de pacienţi a fost transportar acolo la ora locală 22.30 (ora 14.30, ora României). Clădirea era destinată iniţială să servească drept anexă a Spitalului Central Huanggang și ar fi trebuit să se deschidă în luna mai. Vineri, autorităţile locale au dispus ca acestaă clădire, complet goală, să fie utilizată doar pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

Lucrările de reamenajare au început sâmbătă, iar în 48 de ore totul a fost gata, inclusiv alimentarea cu apă, electricitate și internet.

Huanggang, oraşul unde a fost construit spitalul, se află la 75 km sud-vest de Wuhan şi este unul dintre oraşele care au fpst lovite cel mai rău de coronavirus. În acest oraş locuiesc aproximativ 7,5 milioane persoane. El a fost plasat în carantină joia trecută, în aceeaşi zi ca oraşul Wuhan. Până acum, patru persoane au murit la Huanggang din cauza coronavirusului, iar 213 persoane au fost infectate.