Press "Enter" to skip to content

Cîțu: CE Oltenia se închide dacă nu se restructurează. Vreau să văd unde au dispărut banii

Complexul Energetic Oltenia (CEO) se va închide dacă nu urmează planul de restructurare la care s-a angajat în schimbul ajutorului de salvare din partea statului, a declarat ieri ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, adăugând că ministerul pe care îl conduce a trimis inspecţia financiară în control ca să vadă ce s-a întâmplat cu fondurile acestei societăţi.

“Conducerea societăţii a fost schimbată, iar Ministerul Finanţelor Publice a trimis deja acolo inspecţia economico-financiară să vedem ce s-a întâmplat, cum au dispărut fondurile”, a mai spus ministrul.

“Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu închide acele companii, care știți foarte bine că au fost căpușate în ultimii ani și le ajutăm să se restructureze. Cred că vă referiți la CEO. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da și este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, (acest ajutor – n.r.) se dă, dar în anumite condiții și, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare și, bineînțeles, o reducere de emisii”, a precizat ministrul, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind acordarea unui ajutor de 1,2 milioane de lei pentru CE Oltenia, pentru plata certificatelor de emisii aferente anului trecut.