Press "Enter" to skip to content

Cîțu îl pune la punct pe Budăi în Parlament: Niciodată nu voi lua lecții de economie de la un șofer. Ne despart kilometri întregi de cărți citite

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut o replică dură la adresa fostului ministru al Muncii, Marius Budăi, în timpul dezbaterilor la moțiunea simplă prin care PSD cere demiterea lui Cîțu.

“Am văzut mare supărare la ceea ce am spus aici astăzi. Aş vrea să citez doar două nume dintre semnatarii acestei moţiuni: domnul Simonis Alfred Robert şi domnul Budăi Marius Constantin.

Şi acum aş vrea să citesc titlul acestei moţiuni şi primul paragraf […]: ‘Virusul Cîţu a infectat economia naţională. Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia Covid’.

‘Virusul Cîţu’! – aţi folosit un virus care a omorât oameni, care a afectat familii, pentru a avansa agenda politică. V-aţi urcat pe cadavre pentru a avansa agenda politică. De aceea am avut această discuţie aici: pentru că trebuie să vă treziţi. România este altfel astăzi.

Şi domnule Budăi, sincer, fără niciun fel de patimă: niciodată nu voi lua lecţii de economie de la cineva care până foarte de curând a fost şofer la o agenţie de asistenţă socială. Ne despart kilometri întregi de cărţi citite. Mulţumesc”, a spus Cîţu la finalul dezbaterilor.

Potrivit EVZ, în CV-ul său, Marius Budăi a menționat că, în perioada 1995-2008, a fost “referent, inspector, inspector de specialitate” la Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilul Botoșani, iar între 2009 și 2013, a ocupat postul de “șef serviciu achiziții publice, administrativ”. Însă, potrivit unor informații locale din Botoșani, în perioada 1995-2008, Marius Budăi a fost șofer de meserie dar era încadrat ca “referent, inspector, inspector de specialitate”