Press "Enter" to skip to content

Cîţu, lovitură grea pentru evazioniştii din România: Primele case de marcat se conectează la ANAF de azi. 550.000 de firme vor arăta în timp real bonurile fiscale la Fisc

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, la Realitatea Plus, că, începând de miercuri, vor fi conectate primele case de marcat la ANAF.

“Astăzi (marţi, n.r.) sau mâine (miercuri, n.r.) cred că facem conectarea primelor case de marcat. Primele case de marcat se vor conecta, cred că mâine, la ANAF”, a precizat ministrul Finanţelor, la postul Realitatea Plus, citat de Agerpres.

Florin Cîţu a explicat că reforma sistemului bugetar nu a funcţionat în România pentru că a fost abordată în mod greşit. Ministrul Finanţelor susţine că informatizarea aparatului public aduce două beneficii mari. În primul rând informatizarea înseamnă venituri la buget mai mari.

“Estimez că după ce facem anul acesta case de marcat, proiectul fişier electronic, e-facturare, anul viitor o sa vină la buget cam două puncte procentuale, aceasta înseamnă 20 de miliarde de lei în plus. Aceasta înseamnă că trecem de la 30% la 32% din PIB doar cu informatizarea”, a apreciat ministrul Finanţelor.

De asemenea, Florin Cîţu a afirmat că informatizarea permite redimensionarea aparatului bugetar.

“Informatizarea face naturală redimensionarea. Nu trebuie să o faci ca ministru. Natural, prin informatizare se face redimensionarea”, a spus Cîţu.