Press "Enter" to skip to content

Conducerea spitalului din Deva, preluată de medici militari. Ministrul Sănătății: Tot personalul medical, testat pentru COVID-19

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat miercuri că medicii militari vor prelua conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, iar toate cadrele medicale vor fi testate pentru infecţia cu COVID-19.

“Am avut un management care nu a  făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut ca să avem parte de demisii. În acest moment am instalat manager şi director medical medici militari. Vom merge la Spitalul din Deva să vedem şi local. Am avut o informare de la echipa pe care am trimis-o în urmă cu patru zile, la Spitalul din Deva în acest moment nu există circurite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem o muncă ce trebuie să înceapă cu personalul medical, care este infectat, care dacă a fost infectat este în acest moment negativ şi poate continua munca, care nu a fost testat în ce stare este, va fi testat. Trebuie să vedem ce este cu personalul care se află în autoizolare, autoizolare pe care fiecare şi-a luat-o cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP în care putem spune câţi doctori sunt infectaţi sau asistenţi”, a declarat ministrul Sănătăţii.