Press "Enter" to skip to content

Coronavirus în Marea Britanie: Între 5.000 și 10.000 de oameni sunt “probabil” infectați cu coronavirus în Regatul Unit

AFP transmite că numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Regatul Unit se situează “probabil” între 5.000 şi 10.000 de persoane, a estimat joi guvernul britanic, anunţând noi măsuri pentru stăvilirea pandemiei.

Dacă numărul de cazuri înregistrate este de 590, “avem probabil între 5.000 şi 10.000 de persoane infectate în prezent”, a declarat consilierul ştiinţific al guvernului, Patrick Vallance, în timp ce Regatul Unit al Marii Britanii încearcă să întârzie vârful crizei, potrivit agerpres.ro.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, joi, trecerea la noua fază a planului său de acțiune, menit să întârzie vârful crizei, pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de sănătate.

“Aceasta este cea mai gravă criză de sănătate publică a acestei generații”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă în Downing Street.

Țara nu intenționează să interzică adunările publice sau să închidă școlile în această etapă, a adăugat el. Concret, guvernul recomandă acum oricui are simptome, chiar ușoare, să se izoleze timp de șapte zile.

Lasă un comentariu