Press "Enter" to skip to content

Criminalul din Mehedinți ar fi rămas în pușcărie dacă nu era PSD. Roman: Dacă acel proiect ar fi fost lege, cazurile de genul Ion Turnagiu nu ar mai putea să solicite liberarea condiționată!

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a solicitat adoptarea în procedură de urgență a unui proiect de lege care interzice liberarea condiționată pentru criminali.

“Astăzi am solicitat Parlamentului României, Camerei Deputaţilor, colegilor lideri de grup suplimentarea ordinii de zi cu proiectul de lege 510/2019. E un proiect de lege care a trecut de Senat şi care, din păcate, zace de 8 luni de zile în comisiile de la Camera Deputaţilor. Dacă săptămâna trecută acest proiect ar fi fost adoptat, situaţia de la Mehedinţi, unde un criminal în serie a mai produs o dramă incendiind o tânără pe care a şantajat-o şi pe care a ameninţat-o, nu s-ar fi întâmplat. Parlamentul României este obligat să voteze în procedură de urgenţă acest proiect de lege care, în principiu, înseamnă interzicerea liberării condiţionate pentru criminali, pentru cei care ucid cu sânge rece, pentru cei care ucid copii, femei însărcinate, pentru cei care au mai omorât, iar odată ieşiţi din penitenciare continuă să omoare şi să pună în pericol viaţa oamenilor”, a anunțat liderul deputaților liberali, Florin Roman, luni, la Parlament, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că, dacă nu se va adopta urgent proiectul care să interzică liberarea condiționată a celor care se fac vinovați de crime, “nimeni nu ne poate garanta că maine, poimâine, cei care au ucis o dată nu vor mai face și a doua oară”.

Liberalul a arătat că acest proiect ar putea fi votat de plen luni după-amiază sau miercuri.

“Am obţinut sprijinul Comisiei juridice, în sensul în care până astăzi, la plenul de la ora 16,00, înţeleg că vor avea o discuţie pe acest proiect de lege şi dacă vor ajunge la un consens, se poate vota astăzi la plenul de la ora 16,00 sau cel târziu miercuri la votul final”, a spus Roman.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal este iniţiat de Florin Roman şi a fost adoptat în octombrie anul trecut de Senat în calitate de primă cameră sesizată.