Press "Enter" to skip to content

Cristina Tarcea, cere demisia celor care au ÎNGROPAT Justiția: Vom asista la demisii sau măcar la retrageri decente din spaţiul public?

Cristina Tarcea, președinte ÎCCJ, susține că raportul GRECO are aceleași preocupări pe care le-a sesizat și ÎCCJ. 

”Trebuie să precizez faptul că Raportul de follow up referitor la Raportul ad hoc privind România exprimă aceleaşi preocupări şi îngrijorări în ceea ce priveşte „legile justiţiei” ce s-au reflectat şi în sesizările pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a transmis Curţii Constituţionale în cadrul procesului de verificare a constituţionalităţii modificărilor propuse de Parlament şi agreate de o parte a Consiliului Superior al Magistraturii.

Mă refer aici la:

– Lipsa de transparenţă şi dialog

– Riscul plecărilor din magistratură şi promovărilor arbitrare

– Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ)

– Slăbirea independenţei judecătorilor şi procurorilor”, spune Cristina Tarcea, într-o declarație pentru Mediafax. 

Președintele Înaltei Curți se mai întreabă dacă vom asista la retrageri ale unor persoane din spațiul public: 

Nu pot să nu mă întreb acum, după publicarea raportului, dacă cei care au propus şi susţinut necondiţionat modificări legislative care încalcă independenţa justiţiei îşi vor asuma rezultatul acţiunilor lor. Vom asista la demisii sau măcar la retrageri decente din spaţiul public?! Justiţia din România face parte din marea familie a justiţiei europene, iar cei ce nu respectă sau nu pot înţelege valorile europene nu au căderea să se pretindă reformatori. Ar trebui măcar să tacă!”.

Sursa: dcnews.ro