Press "Enter" to skip to content

Cum se distra “academiciana României”, Elena Ceauşescu, vizionând înregistrări AMOROASE ale subalternilor: „S-o văd culcată…”

Timp de aproape 25 de ani, Nicolae şi Elena Ceauşescu au condus cu mână de fier ţara, ducând-o pe marginea prăpastiei. Numeroase voci susţin că soţia dictatorului a fost cea care l-a influenţat negativ pe acesta şi l-a determinat să ia multe măsuri împotriva propriului popor.

În cartea sa „Orizonturi roşii”, Mihai Pacepa o descrie pe Elena Ceauşescu ca pe o femeie rea, chiar malefică, veşnic nemulţumită şi răutăcioasă. În timpul vizitelor făcute în străinătate, „academiciana” care în realitate era semianalfabetă obişnuia să cheltuie sume impresionante pe cumpărături. Bijuterii, diamante, haine scumpe şi tot felul de produse de lux erau cumpărate şi aduse la Bucureşti de lacheii credincioşi ai Elenei. 

Fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu, Pacepa a însoţit-o pe soţia dictatorului în multe vizite şi relatează cum aceasta obişnuia să se târguiască, pentru a obţine preţuri mai mici de la „nemernicii imperialişti”.

Nu trebuie să-i îngrăşăm pe capitalişti cu banii comunişti”, obişnuia să spună Elena Ceauşescu, potrivit lui Pacepa. În acelaşi timp, Elena Ceauşescu îşi dispreţuia propriul popor şi îi ura fără niciun motiv pe oameni. Se amuza văzându-i cum stau la cozi, fără să-i pese faptul că mâncarea şi produsele strict necesare au ajuns să fie de negăsit şi că lumea trăia în frig şi în întuneric. „Oare ce au mai găsit şobolanii ăştia, la ce coadă stau?”, ar fi spus Elena Ceauşescu, atunci când a zărit din maşină o coadă de zeci de metri, iar cu altă ocazie ar fi spus despre ei că „sunt doar nişte viermi”.

Oamenii nu meritau nimic

Acelaşi Pacepa relatează reacţia Elenei Ceauşescu atunci când s-a pus problema ca Televiziunea Română să emită color. Asta pentru că, în anul 1978, România şi Albania erau singurele ţări din Europa care nu aveau televiziune color, din raţiuni economice.

Îşi spiona oamenii până şi în pat

Nimeni nu scăpa de răutăţile Elenei, iar soţiile subalternilor cu atât mai puţin. Tot Pacepa a prezentat-o ca pe un voyeur. Asta pentru că Elena Ceauşescu savura înregistrările primite de la Securitate în care una dintre soţiile subalternilor săi făcea sex cu amanţul. „S-o văd culcată în pielea goală sub omul tău! Mişcând din fundul ei grozav până la orgasm!”, spunea Ceauşeasca. Una dintre femeile pe care le ura era Violeta Andrei, soţia lui Ştefan Andrei, fostul ministru al Afecerilor Externe în Republica Socialistă România.

„Uită-te la curva asta! a izbucnit atunci Elena. Partidul i-a dat ca soţ unul dintre oamenii săi de valoare, iar ea îşi ridică poalele în cap în faţa oricărui Tarzan care îi zâmbeşte”, ar fi comentat Elena Ceauşescu.   Şi Eugen Proca, fost ministru al Sănătăţii, a vorbit despre răutatea Elenei Ceauşescu.

Acesta o vedea ca pe o scorpie, „ceva între Imelda Marcos, Evita Peron şi Jiang Qing”. „Era o adevărată scorpie. Nu era niciodată mulţumită. Era meschină şi încăpăţânată. Era demonul lui Ceauşescu. Ca atunci când ai de-a face cu un nebun, era mai bine s-o ocoleşti şi s-o eviţi. Cu el se putea cel puţin vorbi, avea ceva omenesc, dar ea era pur şi simplu un monstru. Era extrem de vanitoasă şi aproape analfabetă. Mă făcea să mă gândesc la ceva între Imelda Marcos, Evita Peron şi Jiang Qing (a patra şi ultima soţie a lui Mao Zedong – n.r.). Puteţi să mă întrebaţi cum a putut un asemenea cuplu să se cocoaţe atât de sus? Aveau nervi şi muşchi tari. Ştiau să-şi aleagă oamenii şi să profite de sistem”.

Citește în continuare AICI

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.