Press "Enter" to skip to content

Dăncilă: Nu am de ce să-mi asum 10 august

Fostul prim-ministru, Viorica Dăncilă, a susţinut, din nou, la Digi24, că singurul lucru pe care nu și-l asumă din mandatul său este intervenția jandarmilor la protestul din 10 august 2018, motivând că a fost în vacanţă în acea perioadă.

„Nu am de ce să-mi asum 10 august. Eram în concediu, eram prim-ministru, dar am delegat atribuţiile unui alt coleg. Această abordare politică nu-şi are rostul. Cred că justiţia trebuie să spună cine a fost vinovat şi cine nu a fost vinovat”, a spus Dăncilă, luni seară, la Digi24.

Dăncilă a mai declarat că nu este mulţumită de ce s-a întâmplat la mitingul diasporei, deoarece au fost violenţe şi din partea jandarmilor şi din partea manifestanţilor.

„Pe mine m-a nemulţumit şi decizia sau la ce s-a ajuns în urma procesului în care acea jandarmeriţă a fost lovită şi s-au preluat nişte arme. Trebuie să avem o abordare legală şi pentru cei care au lovit persoanele, dar şi pentru cei care au lovit organele care îşi făceau datoria. Să dai suspendare sau muncă în folosul societăţii nu mi se pare un lucru corect”, a completat fostul prim-ministru.

“Vreți să fac eu justiție? Stau și mă întreb, acum să vină în fața Guvernului cineva și să încerce să intre în Palatul Victoria. Forțele de ordine să nu-i oprească? Faptul că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria a dat această senzație”, a mai spus Dăncilă.

Lasă un comentariu