Press "Enter" to skip to content

Dancilă s-a săturat de stat pe tușă. Anunță că va intra în cursa de la Congres

Viorica Dăncilă, a avut luni, prima ieșire publică după ce a fost înlăturată de la conducerea PSD. Aceasta a declarat la RTV că va mai candida la începutul anului viitor pentru şefia partidului.

Întrebată ce proiect are în continuare, după ce a dispărut din spațiul public în urma ședinței PSD în care și-a dat demisia, Viorica Dăncilă a spus că va rămâne alături de PSD. 

”Voi rămâne alături de PSD, voi rămâne alături de echipă, am preluat interimar OFSD, voi fi foarte implicată în programul PSD și voi fi alături de noua conducere”, a spus Viorica Dăncilă.

Cât despre o eventuală candidatură la Congresul PSD, Dăncilă a declarat: ”Nu o să mai candidez la șefia PSD, o să candidez pentru șefia Organizației de Femei”.

De asemenea, fostul premier a mai precizat că “am preluat interimar organizaţia femeilor social democrate, mă simt foarte implicată în PSD şi voi fi alături de noua conducere”.

Dăncilă a criticat și măsurile guvernamentale ale PNL. Aceasta a explicat că România va fi sub procedura de deficit excesiv, după ce actuala guvernare l-a urcat până la 4,5%.

”PNL schimbă oamenii, e politica lor. Au adus numai îngrijorări, am văzut un guvern care numai se împrumută. A împrumutat peste 8 miliarde, dublu față de cum ne împrumutam noi, la dobânzi care au depășit 12 puncte procentuale baza de împrumut. E un guvern care îngroapă România în datorii. Trebuie să se mai împrumute încă 18 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul de 4,5%. Declarațiile iresponsabile ale ministrului de Finanțe au făcut ca leul să se prăbușească, iar BNR să piardă peste un miliard de euro.

Eu nu m-am plâns de greaua moștenire, așa cum face PNL. Împrumuturile PSD refinanțau datoria externă, creșteam pensiile, salariile, făceam investiții.

Noi nu am luat în calcul nicio majorare fără să avem proiecția ca să facem acest lucru. În 2018, spuneau că nu avem bani de pensii, de salarii, că o să avem un deficit de peste 4%. Ne-am încadrat și ne încadram și în acest an. Specialiștii anunță că va fi activată procedura de deficit excesiv de către Comisia Europeană și va fi și mai greu”, a spus Viorica Dăncilă.