Press "Enter" to skip to content

Dăncilă sare în apărare Sorinei Pintea: Trebuie să existe şi omenie. Suferinţa ei nu e mimată

Viorica Dăncilă intervine în scandalul de luare de mită în care este implicată Sorina Pintea. Fostul Premier susține că suferinţa fostului ministru al Sănătății nu e mimată și că “există dreptul la demnitate şi dreptul la compasiune”.

Redăm postarea fostului premier:

“Pe lângă lege, trebuie să existe şi omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii faţă de alţii.

Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern şi am apreciat-o ca profesionist şi ca om. Şi ştiu lovitura neaşteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătăţii. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferinţa ei nu e mimată.

Instanţa va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzaţiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăţie, există dreptul la demnitate şi dreptul la compasiune.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-şi îngriji sănătatea în condiţii mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situaţie umilitoare, degradantă, în condiţiile în care e doar acuzată, nu şi judecată sau condamnată”, scrie, pe Facebook, Dăncilă.

Lasă un comentariu