Press "Enter" to skip to content

Dăncilă se declară “dezamăgită” de Guvernul PNL, acuzându-l pe Orban că a “dezinformat în permanență”

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, se declară dezamăgită de Guvernul PNL şi de măsurile pe care le-a luat împotriva românilor. Aceasta l-a criticat pe Ludovic Orban, acuzându-l că a dezinformat în permanență.

“Am urmărit măsurile luate de guvernarea PNL, am văzut modul în care actualul premier vede conducerea Guvernului şi măsurile pe care le ia pentru oameni. Sunt foarte dezamăgită, nu numai de faptul că actualul premier a deziformat în permanenţă, dar şi pentru faptul că s-au luat foarte multe măsuri împotriva românilor şi s-au afirmat foarte multe lucruri care au ridicat numeroase semne de întrebare referitor la situaţia economică a României”, a declarat Dăncilă, duminisă seară, la Antena 3, citată de Adevărul.ro.

Fostul premier a spus că este îngrijorător gradul de datorare al României.

“Cred că evaluarea nu trebuie să o fac eu, cred că cetăţenii pot face această evaluare destul de corect. Dacă de la a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, vorbim acum de criză economică sau chiar recesiune, dacă de la grad de înadatorare de 35 la sută din PIB vorbim de un gad de îndatorare de 39 la sută din PIB, dacă vorbim de acum că nu creştem pensii, salarii, nu creştem pensia minimă şi principalul nostru obiectiv este să avem alegeri anticipate sau alegeri în două tururi, înseamnă că acest guvern vede doar partea politică, mai puţin interesantă pentru cetăţeni, iar ce ţine de nivelul de trai, de economia României, de aşteptările din partea populaţiei, rămân un pas în urmă”, a mai spus Viorica Dăncilă.

În plus, aceasta a declarat că este dezamăgită de modul în care Guvernul Orna face referire la “greaua moştenire”. 

“Sunt dezamăgită de modul în care se acţionează, sunt dezamăgită de afirmaţiile făcute de către guvernul Orban, greaua moştenire. Niciodată eu nu am vorbit de greaua moştenire. Obligaţia unui guvern este să găsească pârghiile necesare pentru a avea stabilitate economică şi a găsi resursele pentru a pune în aplicare anumite programe atât de importante. Am văzut că pentru agricultură nu există fonduri, au închis Casa Unirea, au închis programul Tomate şi Usturoi. Am văzut că pentru irigaţii s-a diminuat suma. Am văzut că pentru pensii nu avem bani, am văzut că pentru salarii nu avem bani. Pensia minimă nu vrem să o mărim, dar vrem două tururi de alegeri”, a mai declarat fostul premier, afirmând că pentru un tur de scrutin se cheltuie aproximativ 250 milioane de lei.

Lasă un comentariu