Press "Enter" to skip to content

Dublarea alocaţiilor copiilor şi reducerea TVA la 16%, APROBATE în comisiile din Camera Deputaţilor!

Ministrul Finanţelor a declarat, marţi seară, după ce comisiile din Camera Deputaţilor au aprobat dublarea alocaţiilor copiilor, dar şi reducerea TVA la 16%, că politicienii ”se joacă cu focul”, dintr-o ”răzbunare copilărească”, întrucât deficitul ar putea ajunge la 5%.

”Asta înseamnă, doar din alocaţii, deficitul să se ducă la 4,13%, alături de reducerea TVA se duce la 5% cu deficitul. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România şi nu-mi fac mie rău, nu fac rău PNL, ci fac rău românilor, pentru că ce s-a întâmplat azi în Parlamentul României este văzut de pieţele internaţionale, iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanţare al României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi ţara în aer. Vom găsi soluţii…Până acum, aceste legi sunt doar votate în comisii – unele au şi probleme tehnice şi de constituţionalitate. Până la urmă, politicienii români trebuie să înţeleagă că nu ne fac nouă rău, PNL-ului sau lui Florin Cîţu, ci fac rău românilor, atuncând ţara în haos. Asta se întâmplă azi în Parlamentul României, dintr-o răzbunare copilărească”, a spus Florin Cîţu.

Acesta a afirmat că ”pieţele au văzut ce s-a întâmplat şi la asta reacţionează”.

”Zilele următoare veţi vedea presiunea pe cursul valutat, cât şi pe dobânzi, pentru că pieţele nu aşteaptă.  Şi evaluarea S&P- riscul cel mai mare nu a fost politica fiscală în 2020, ci volatilitatea politică şi aceste măsuri din Parlament şi iresponsabilitatea politicienilor români”, a mai spus Cîţu.