Press "Enter" to skip to content

Florin Cîțu: Am reușit imposibilul. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, șomaj tehnic, investiții

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că guvernul Orban a reuşit în aprilie 2020 să finanţeze deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an, faţă de 4,5% cât s-ar fi împrumutat guvernele anterioare. 

“Transparentă și profesionalism!

Am reușit imposibilul. În aprilie i2020 am finanțat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3.5% pe an în timp ce guvernul socialist în aprilie 2019 finanța deficitul bugetar la o dobândă medie de 4.5%.

O economie de un punct procentual care înseamnă economii SEMNIFICATIVE la buget. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, șomaj tehnic, investiții.

Aceasta peformanta este cu atât mai importanta cu cât vine în conextul celei mai mari crize economice și al estimărilor, exagerate din punctul meu de vedere, despre deteriorarea economiei romanești în perioada următoare.

Va garantez ca gasca socialista a lui Ciolacu ar fi intrat în incapacitate de plata astăzi pentru că nimeni nu-i mai finanța. Nu avea nimeni încredere în ei nici în perioada de creștere economica și erau forțați să plătească dobânzi astronomice. Ciolacu TREBUIE să explice de ce a fost de acord să-i sărăcească pe romani și să plătească dobânzi astronomice când econonomia nu era în criză.

Încrederea investitorilor în guvernul PNL este îndreptățită. Voi continua să administrez responsabil și precaut banii românilor. Nu voi susține sub nicio forma cheltuieli bugetare care vor destabiliza economia pe termen mediu și lung.

#RomaniiTrebuieSaStie“, scrie Florin Cîțu pe Facebook.