Press "Enter" to skip to content

Florin Iordache a blocat din nou confiscarea extinsă a averilor ilegale. Ana Birchall, mesaj dur: Cad măștile!

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a anunțat marți, pe pagina sa de Facebook, că Florin Iordache, în calitate de locțiitor al președintelui Camerei Deputaților a bloca din nou inițiativa legislativă privind confiscarea extinsă a averilor ilicite.

“A inceput sedinta de plen a Camerei Deputatilor… sedinta este condusa de celebrul Iordache. Am solicitat sa iau cuvantul si acest domn mi-a dat cuvantul doar dupa ce i-am scris domnului Marcel Ciolacu ca iar nu imi permite sa vorbesc. Asa cum am promis am solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse (PL-x nr. 537/2017), un proiect de lege care de mai bine de 2 ani de zile tot așteaptă să intre pe ordinea de zi a plenului, Camera Deputaților fiind camera decizională.

Sigur ca este refuzata aceasta solicitare. Iordache invoca ca, mai nou, doamna Oana Bizgan reprezinta grupul deputatilor neafiliati. Precizez ca doamna deputat nu a vorbit nici astazi in plen (asa cum nu a vorbit, reprezentand grupul deputatilor neafiliati, nici in sesiunea trecuta)desi putea sa intervina sa sustina aceasta solicitare daca tot este reprezentant!

Practic, astazi doamna Bizgan si Iordache, au impiedicat supunerea la vot a solicitarii mele privind suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect de lege extrem de important privind confiscarea extinsa. Ii solicit public doamnei deputat Bizgan sa explice de ce nu a intervenit astazi sa sustina aceasta solicitare atat de importanta!? Ii solicit doamnei deputat Bizgan sa raspunda public de cate ori a luat cuvantul in Comitetul Liderilor (unde se stabileste ordinea de zi pentru fiecare sedinta) ce teme de interes a sustinut, cu ce rezultate si cu cine s-a consultat!? De asemenea, ii solicit doamnei Bizgan sa spuna public de cate ori a luat cuvantul in plenul Camerei Deputatilor, in calitate de reprezentant al grupului deputatilor neafiliati, si ce teme a sustinut!?”, informează Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Ulterior aceasta a revenit cu noi detalii.

“Ca sa vezi cum cad mastile!? Daca nu era mizeria de astazi prin care, practic, doamna deputat Bizgan si Iordache au blocat din nou introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilegale, nu stiam ce “activitate” a avut doamna deputat Bizgan! Acum se explica bucuria pe care a avut-o Iordache cand a anuntat ca doamna deputat este reprezentanta grupului deputatilor neafiliati. O sa revin cu un text separat legat si de acest subiect pentru ca nu inteleg cum este regulamentar sa nu pot fi lasata sa vorbesc iar solicitarile mele sa nu fie luate in considerare desi eu NU am semnat pentru ca aceasta doamna sa imi fie “reprezentat”… din contra, am si spus ca nu ma reprezinta! Astept explicatiile publice la intrebarile adresate in postarea anterioara! Merita citit si dat share oameni buni, sa se stie adevarul!

“Pe 12 septembrie 2017, Oana-Mioara Bîzgan-Gayral, în calitate de președinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților la acea vreme, a ajutat PSD în mod fraudulos să primească avize pozitive pe trei proiecte de lege: un proiect inițiat de Guvern, unul inițiat de Liviu Dragnea și unul inițiat de un alt deputat PSD. Oana Bîzgan, a convocat, pe 12 septembrie, o ședință fictivă a comisiei pe care o conduce la Camera Deputaților. A pus staff-ul să adune semnături din plenul Camerei de la membri ca și cum ar fi avut loc ședința, ședință care nu avea cvorum și figura anulată pe site. S-au dat 3 avize la niște legi propuse de PSD. Avize pe legi propuse de PSD! Deputatul Iulian Bulai, nu a fost de acord cu modul de lucru al Oanei Bîzgan și chiar a ridicat problema în interiorul partidului. Reacția Oanei Bîzgan, fără nicio mustrare de conștiință legată de ședința fictivă de comisie pe care a coordonat-o pentru a ajuta PSD, a fost de a-l insulta pe deputatul Iulian Bulai transmițându-i că e un ‘bulangiu'”, a adăugat Birchall.