Press "Enter" to skip to content

Florin Roman o acuză pe Dăncilă că “minte” în declaraţia de avere: Intră “sub incidenţa Codului Penal”

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, o acuză, joi, pe şefa PSD Viorica Dăncilă că minte în legătură cu declaraţia de avere, fapt ce intră sub incidenţa Codului Penal.

Roman susține că nu este vorba despre un singur ceas, la care a făcut referire anterior, ci de mai multe, cu prețul de catalog între 7.000 și 30.000 de euro. “Este în interesul Vasilicai Dăncilă să ceară ANI un control de verificare a averii, pentru că realitatea arată grave neconcordanțe cu declarația de avere! Asta, sigur, dacă nu are nimic de ascuns!”, spune Roman, conform a1.ro.

Potrivit acestuia, preţul de catalog al acestor ceasuri de lux variază între echivalentul a circa 7.000 de euro şi circa 30.000 de euro.

“Deşi legea prevede foarte explicit că aceste bijuterii trebuie declarate în declaraţia de avere, dacă valoarea lor CUMULATA însumează 5000 de euro, Vasilica Viorica Dancila a minţit sub sancţiunea incidenţei Codului Penal. După ce am semnalat cazul ceasului de aur purtat de Viorica Dancilă, cea care plânge de mila pensionarilor, dar îşi etalează opulenţa şi bogăţia, candidatul PSD s-a încurcat în minciuni. De altfel, promisiunea făcută în faţa jurnaliştilor, că o să vină să prezinte ceasul, a rămas o simplă promisiune! Pentru că Vasilica Dancilă minte şi fuge cu laşitate de adevăr”, susţine Florin Roman.

Liderul liberal susţine că a aşteptat – în van – o clarificare publică pe acest subiect.

“Din acest motiv am revenit cu precizarea că nu vorbim de un singur ceas de aur nedeclarat, ci de o colecţie de ceasuri placate cu aur şi argint, pe care Vasilica Dăncilă era obligată conform legii să le declare. Care înseamnă echivalentul a sute de pensii pentru românii de rând. La fel a minţit şi în cazul casei de la Predeal, despre care a spus că este…nefinalizată! Minciuna: procesul verbal a fost semnat anul trecut, motiv pentru care a fost şi plătit impozitul pe teren! De ce minte, doamna Dăncilă? Pentru a poza în faţa electoratului PSD ca un candidat sărac şi cinstit ca ideologul Ion Iliescu!”, a precizat Florin Roman.

Lasă un comentariu