Press "Enter" to skip to content

Fost ministru PSD: Membrii familiilor primesc 4.000 lei pentru a-şi declara rudele moarte de COVID-19

Fostul ministru PSD pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, care între timp şi-a făcut un partid nou, susține, într-un mesaj postat pe Facebook, că membrii familiilor pacienților cu boli cronice care au decedat “sunt ofertați cu sume cuprinse între 3000 și 4000 de lei pentru a declara că motivul decesului este COVID-19”.

“Câți oameni mai trebuie să moară ca să plece acest Guvern?

Domnule Ministru Nelu Tătaru, dacă aceste informații sunt corecte, demisia dvs. imediată ar fi prea puțin. Ar trebui, odată cu dumneavoastră, să plece tot Guvernul Orban PNL acasă, cu brățara statului de drept la mână.

În ultima săptămână am primit informații din mai multe surse credibile și diferite, conform cărora există un fenomen la nivel național în România prin care se încearcă denaturarea motivului real de deces al pacienților cu boli cronice, care nu au fost infectați cu coronavirus. Astfel, se pare că membrii familiilor acestora sunt ofertați cu sume cuprinse între 3000 și 4000 de lei pentru a declara că motivul decesului este COVID-19.

Ne aflăm în situația în care numărul deceselor bolnavilor cronici din România a explodat, la nivel de genocid, din cauza transformării spitalelor normale în spitale COVID-19, și a faptului că acestora nu li se acordă tratamentul necesar, așa cum prevede Constituția. Este un abuz fără precedent!
În România mor oameni cu zile din cauza faptului că nu au acces la tratament în timp util, în timp ce spitalele COVID-19 sunt pe alocuri goale sau, în “cel mai bun caz”, majoritatea au pacienți asimptomatici. Spre deosebire de România, în SUA dacă ești testat pozitiv nu te bagă nimeni în spital cu forța.
Este o încălcare gravă a Constituției, respectiv a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români!

Acest Guvern care își lasă cetățenii să moară cu bună știință, are șansa să devină primul Guvern al României de după Revoluție care va fi acuzat de genocid împotriva propriilor cetățeni. Cu siguranță va veni vremea când veți răspunde pentru aceste acte criminale!”, scrie Laufer pe Facebook.