Press "Enter" to skip to content

Guvernul va acorda părinţilor un sprijin de 75% din salariu în cazul suspendării cursurilor într-o şcoală, spune Ludovic Orban

Guvernul va acorda părinţilor, în noul an şcolar, un sprijin de 75% din salariu în cazul în care cursurile se suspendă într-o anumită şcoală pe motive ce ţin de pandemia COVID-19, a declarat, joi, prim-ministrul Ludovic Orban.  

“În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin pentru familiile cu copil. Pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la alta, nu va mai fi o măsură generală. Va fi o măsură locală.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte, aceeași formă de sprijin de 75%”, a explicat Orban, potrivit Agerpres. 

Reamintim că, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, după o întâlnire cu premierul şi mai mulţi miniştri şi secretari de stat, că noul an şcolar preuniversitar va începe pe 14 septembrie.