Press "Enter" to skip to content

În timp ce Firea se ține de cumetrii, Emil Boc aduce Clujul în TOP. Primul autobuz FĂRĂ ȘOFER ar putea circula pe străzile municipiului, de anul viitor

Clujul sparge barierele transportului convențional. După ce Emil Boc a testat un autobuz cu hidrogen, Ovidiu Cimpean anunță că Primăria analizează oportunitatea introducerii de autobuze fără șoferi, ca la Viena, Lyon sau Paris.

”Propunem o linie zero în zona centrală a orașului, care să fie deservită de un autobuz autonom. Un proiect care deja se testează în unele orașe europene cum ar fi Viena, Lyon sau Paris. Într-unul sau maximum doi ani putem să testăm, să avem un proiect pilot pe anumite rute bine stabilite și, sigur, pe parcursul dezvoltării tehnologiei vom putea să extindem acest proiect pilot”, a declarat directorul de dezvoltare al municipalității, Ovidiu Cîmpean, citat de Ebsradio.ro.

Astfel de proiecte inovative de mobilitate urbană se vor afla printre prioritățile Uniunii Europene, în viitorul exercițiu financiar, a adăugat Cîmpean. Compania de Transport Public (CTP) este care gestionează acest serviciu în Zona Metropolitană din Cluj-Napoca.

Continuarea amenajării benzilor dedicate, asigurarea unei flote de transport public 100% electrice până în 2030, extinderea spațiilor pietonale sau realizarea metroului și a trenului metropolitan sunt alte investiții care ar urma să îmbunătățească mobilitatea clujenilor.

Emil Boc a scris pe Facebook„Transportul public electric de la Cluj – model de bune practici prezentat in cadrul Conferintei europene SET PLAN & ENVE “ Making the energy transition happen locally”; Am testat masina cu hidrogen si autobuzul cu hidrogen.

sursa: clujcapitala.ro

More from ActualitateMore posts in Actualitate »