Press "Enter" to skip to content

Închisoare cu executare după ce a cumpărat un telefon de pe Emag şi nu l-a mai plătit

Judecătoria Bacău a condamnat-o la 1 an și 2 luni de închisoare pe o tânără de 26 de ani care a încercat să păcălească eMag prin a comandat un telefon pe alt nume și a nu îl mai plăti.

La 5 ani de la comiterea faptelor, magistrații au găsit-o vinovată și au trimis-o după gratii pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, potrivit adevarul.ro.

Sentinţa pronunţată pe 14 ianuarie a.c. de Judecătoria Bacău vine la cinci ani de la escrocheria pusă la cale de tânăra din Bacău.

Aceasta a procurat o copie după copia cărţii de identitate a unei femei din Bacău pe numele căreia a plasat comanda pe Emag, achiziţionând un telefon Samsung S6, în rate, pe care ulterior nu l-a mai plătit. Femeia pe numele căreia s-a realizat comanda a fost executată silit pentru telefonul respectiv, deşi nici nu l-a comandat, nici nu l-a primit ea.

Tânăra a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pentru că s-a sustras procesului penal, judecătorii au dispus condamnarea acesteia în regim de detenţie: un an pentru înşelăciune şi şase luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, pedeapsa rezultantă fiind de un an şi două luni.

”Instanţa apreciază că gravitatea infracţiunii de înşelăciune este ilustrată, în primul rând, de obiectul juridic special al acesteia, fiind lezate relaţiile sociale cu privire la patrimoniul persoanelor, drept fundamental care se bucură de o protecţie specială din partea legii. Mai mult, această infracţiune presupune o anumită rafinare infracţională, persoana care comite o astfel de faptă, trebuind să fie înzestrată cu anumite calităţi de convingere a persoanelor pe care vrea să le păgubească, şi cu capacitatea de a crea aparenţa veridicităţii asupra celor susţinute ca fiind reale.

Folosirea documentului falsificat de către inculpată a fost de natură să producă consecinţe patrimoniale în dauna numitei M. I., care a fost executată silit pentru creanţa avută de Cetelem IFN SA.  Se impune a se menţiona că săvârşirea unei pluralităţi de infracţiuni constituie o cauză de agravare a răspunderii penale.(…) Pedeapsa va fi executată în regim privativ de libertate, în condiţiile în care inculpata nu şi-a exprimat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii şi s-a sustras de la proces”, au motivat magistraţii Judecătoriei Bacău hotărârea.

Lasă un comentariu