Press "Enter" to skip to content

Înfrângere usturătoare pentru PSD la CCR. Sesizarea lui Ciolacu privind adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii guvernului a fost respinsă

Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de președinții Parlamentului, Marcel Ciolacu și Teodor Melșcanu (între timp demisionat), privind adoptarea bugetului de stat pe anul în curs prin angajarea răspunderii Guvernului Orban.

Potrivit acestora, decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Ciolacu și Meleșcanu au reclamat, pe 23 decembrie, în ziua în care premierul Orban și-a angajat răspunderea pe cele două acte normativ, un conflict constituțional între Parrlament și Guvern, susținând că bugetul de stat și cel al asigurărilor sociale nu pot fi adoptate fără dezbatere parlamentară.

Ce spunea Marcel Ciolacu pe 23 decembrie:

„De la Ceaușescu încoace, de 30 de ani nu a mai fost așa ceva. Este o linie roșie a democrației pe care nu ai voie să o treci. Nimeni din Europa nu și-a permis așa ceva și sper ca în viitor nimeni să nu-și mai permită!

Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (…). Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică”.