Press "Enter" to skip to content

Însărcinată în luna a opta, Dana Rogoz sare în ajutorul vecinilor nevoiași: “Mi s-au inundat instantaneu ochii”

Însărcinată în 8 luni cu cel de-al doilea copil, Dana Rogoz nu se dă în lături de la ajuta în lupta cu epidemia COVID-19.

Sensibilizată de cei care, din cauza problemelor de sănătate, dar și ca urmare a restricțiilor impuse de autorități, nu își pot procura alimentele necesare traiului zilnic, vedeta a apelat la soțul său, Radu Dragomir, pentru a-și putea duce la bun sfârșit misiunea de a-i ajuta pe cei mai vârstnici.

Într-o postare pe blogul său personal, Dana povestește cum a luat decizia de a face mici comisoare pentru persoane cunoscute.

„Sigur, mai întâi m-am asigurat că mama se descurcă, că are tot ce îi trebuie acasă și că nu e nevoită să facă ieșiri, care să o pună în pericol. Apoi m-am gândit la vecinii noștri. Noi stăm la casă și, din păcate, nu avem relații apropiate cu mulți vecini.

Am avut o relație specială cu un arhitect care locuia pe aceeași stradă cu noi, dar la câteva case dintanță. Ne-am împrietenit cu dândul în perioada renovării casei noastre când venea pe șantier, dar într-o zi, muncitorii ne-au spus că pe vecinul nostru l-a luat salvarea. Câteva zile mai târziu, soția dânsului ne-a anunțat că a murit.

Așadar când am aflat că bătrânii se află în categorie cu risc, putând dezvolta forme grave în urma infectării cu coronavirus, m-am gândit la soția vecinului arhitect. Mi se părea cumva ciudat să o sun, să o întreb dacă nu cumva are nevoie de ajutorul nostru, când în toții anii aceștia mai mult de un salut respectuos din când în când, când ne întâlnim accidental pe stradă, nu am schimbat. Dar mi-am urmat instinctul și am făcut-o.

-Alo, bună ziua, sunt vecina dumneavoastră de la nr 38, Dana Dragomir. Știți, v-am sunat să vă întreb dacă nu doriți să vă ajute soțul meu, Radu, cu cumpărăturile….Atât am apucat să spun și am auzit-o plângând. Mi-a spus că pur și simplu nu se aștepta la acest telefon.

Că trebuie să își revină puțin înainte de a-mi răspunde. Mi s-au inundat instantaneu și mie ochii. I-am explicat că nu trebuie sub nicio formă să se simtă îndatorată de gestul nostru. Că e unul absolut normal, firesc, în acest moment.

Și pentru că Radu, care poate ieși să facă cumpărături o dată pe săptămână pentru noi, nu îi va fi greu să facă cumpărături și pentru dânsa, dar și pentru mama ei, cu care locuiește și care este și mai în vârstă. Cu greu și-a revenit.

Apoi, mi-a mărturisit că într-adevăr nu are pe nimeni care să o ajute. Că a reușit cu greu în ultimele zile să care de una singură alimente și că se va descurca pentru o perioadă. Dar că va apela la noi, cât de curând, pentru viitoare cumpărături. Am închis telefonul și m-am gândit la câți bătrâni sau alte persoane din categoriile de risc sunt acum fără niciun sprijin. Și uneori sunt foarte aproape de noi, fără să avem habar.”