Press "Enter" to skip to content

Iohannis în pericol. Dăncilă anunță că este dispusă să candideze la Președinția României: Nu sunt un om laș

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat joi că ar putea candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an dacă partidul îi va cere acest lucru. 

”Nu vreau să creadă că sunt un om laș. Dacă partidul îmi va cere să candidez la prezidențiale, voi accepta ce spune partidul. Dacă nu există o altă opțiune care să ne ducă în turul 2 și să câștigăm, nu voi da înapoi”, a declarat Viorica Dăncilă în cadrul unui interviu pentru DC News.

“Vrem să avem un candidat care să maximizeze şansa PSD. Am pornit de la 22%, cu preşedintele arestat. Nu e uşor să recuperăm într-un timp scurt. Dar eu am încredere în activul nostru, în electoratul din România că vor face o alegere bună”, a mai spus președintele PSD cu referire la candidatul partidului la prezidențiale.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunţat, luni, convocarea unui nou Congres al formaţiunii pentru data de 3 august, Congres care va avea rolul de desemnare a candidatul pe care formaţiunea îl va susţine în alegerile prezidenţiale.

Anterior, Viorica Dăncilă a anunțat că pe lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale sunt mai multe nume din partid, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi un candidat independent. Aceştia vor fi testaţi în sondaje înainte de Congresul PSD.

Sursa: b1.ro