Press "Enter" to skip to content

Iohannis revine cu precizări și prezintă scuze pentru o informație transmisă greșit de Ministerul Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a venit cu clarificări în seara zilei de joi, 6 august, privitor la anunțul referitor la deschiderea anului școlar 2020-2021 făcut cu o zi mai devreme.

Potrivit președintelui, în anunțul de miercuri a apărut o eroare în legătură cu formula de calcul pe baza căreia sunt stabilite cele trei scenarii – verde, galben și rosu ce vizează desfășurarea învățământului preuniversitar din data de 14 septembrie.

“În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Sursa citată precizează că “informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile verde, galben sau rosu este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”.

Președinția precizează că această metodă de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății, iar reprezentanții ultimei instituții nu au comunicat corect acest lucru Administrației Prezidențiale.

“Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate că urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se încheie comunicatul.