Press "Enter" to skip to content

Italia extinde până în septembrie izolarea la domiciliu pentru românii și bulgarii care intră pe teritoriul său

Italia a decis prelungirea până la 7 septembrie a măsurii de izolare la domiciliu atât pentru românii şi bulgarii care intră pe teritoriul său, cât şi pentru cetăţenii străini care au trecut prin România şi Bulgaria în ultimele două săptămâni, relatează B1 TV.

Decretul publicat sâmbătă, 8 august, în Gazeta Oficială prelungește carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria și intră în Italia. Italia consideră că aceste două țări au un risc ridicat din punct de vedere epidemiologic, iar pentru a evita importarea unor noi focare de infecție autoritățile au decis prelungirea măsurii de izolare la domiciliu. La intrarea în Italia, persoanele care vin din România sau Bulgaria vor trebui să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

În această perioadă, românii se pot aștepta și la alte măsuri suplimentare introduse de unele regiuni din Italia. Spre exemplu, regiunea Lazio a hotărât să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România. Autoritățile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma. Trei autocare din România au fost oprite pe autostradă și toți românii testați au rezultat negativ la anticorpii Covid-19, mai arată sursa citată.