Press "Enter" to skip to content

Italian infectat cu Covid-19 care se vindecase, a ieșit din nou pozitiv la ultimul control înainte de externare

Primul pacient din Torino, Italia, care a fost declarat vindecat de COVID–19, a fost depistat din nou pozitiv și în prezent se află în izolare la domiciliu.

Este vorba despre un om de afaceri de 40 de ani, care fusese declarat “vindecat” după ce a fost tratat și după ce i se făcuseră mai multe teste, care ieșiseră negative. Un nou exsudat care i s-a făcut marți a arătat însă că există încă un anumit nivel – mai redus, ce-i drept – al prezenței coronavirusului ce provoacă Covid-19. Acum, pacientul este la izolare, potrivit Digi 24.

“Dar s-a vindecat, o confirmăm. În aceste cazuri este destul de normal că există o fază de oscilaţie între negativitate şi pozitivitate. Se întâmplă în toate infecţiile. Este, pe scurt, o ‘coadă’ a infecţiei şi nu o reapariţie, aşa cum se dovedeşte prin pozitivitatea uşoară a testului”, a susţinut profesorul Giovanni Di Perri, virolog şi doctor primar în boli infecţioase la Amedeo di Savoia.

Pacientul nr. 1 din Torino va trebui să rămână în continuare în izolare, pentru a-și proteja familia și comunitatea. Doctorii îi vor face teste suplimentare de control, până când se va ajunge la o “siguranță totală” și va putea în sfârșit să părăsească spitalul.