Press "Enter" to skip to content

Japonezii se tem de un nou tsunami. Descoperirea făcută de pescari

Japonezii au intrat în alertă, după ce mai mulți pești de adâncime au fost descoperiți la suprafața apei, relatează Daily Mail.

Peștii găsiți la suprafața apei trăiesc de obicei în adâncuri. Însă, în ultimele zile, mai mullte exemplare au fost descoperite de pescari, plutind la suprafața apei.

În jurul golfului Toyama au fost descoperiți trei astfel de pești, iar acum japonezii asociază apariția lor cu un dezastru natural care urmează să se abată peste Japonia.

”Peștii panglică” sunt cunoscuți drep ”mesagerii din palatul zeiilor mării” și se ridică mereu la suprafață pentru a atenționa locuitorii de un dezastru natural.

În 2011, înaintea cutremurilui din Tohoku, 20 de astfel de pești au fost descoperiți la suprafața apei. Imediat un cutremur devastator a luat viața a peste 19.000 de persoane. Afectând de asemenea și centrala nucleară de la Fukushima.

Și în 2010, înaintea unui cutremur de 8,8 care a lovit Chile, peștii de adâncime au ieșit la suprafață.

În timp ce oamenii de știință avertizează că nu există nicio legătură între pești și cutremure, cercetătorii recunosc totuși că este posibil ca aceștia să simtă dezastrele naturale.

“Atunci când se produce un cutremur se poate acumula o presiune în roci care poate duce la încărcări electrostatice care determină eliberarea ionilor încărcați electric în apă. Acest lucru poate duce la formarea de peroxid de hidrogen care este un compus toxic. Ionii încărcați pot, de asemenea, să oxideze materia organică care ar putea să omoare peștii sau să-i forțeze să părăsească adâncul oceanului și să se ridice la suprafață”, a spus Rachel Grant, lector în biologie animală la Universitatea Anglia Ruskin din Cambridge.

După ce descoperirile au fost făcte publice, mai muți japonezi s-au arătat curioși de acest fenomen, care i-ar putea sau nu avertiza despre ceea ce urmează.

”Se întâmplă ceva în adâncul mării?”, a scris o persoană pe Twitter. “Ce se întâmplă în Golful Toyama?”, a fost mesajul unei alte persoane.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un comentariu
34 Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
error: