Press "Enter" to skip to content

Kim Jong-un a redus ratia de hrana în Coreea de Nord la 300 de grame pe zi, cea mai mica din istorie

Coreea de Nord a redus ratia de hrana la 300 de grame pe zi, cea mai mica din istorie pentru aceasta perioada a anului si este probabil ca vor exista masuri si mai drastice dupa cea mai slaba productie agricola din ultimii zece ani, a anuntat ONU vineri.

ONU a efectuat o analiza a securitatii alimentare la cererea Coreei de Nord intre 29 martie si 12 aprilie.

“Aceasta noua analiza a relevat ca in urma celei mai slabe productii agricole din ultimii zece ani cauzata de seceta, canicula si inundatii, 10,1 milioane de oameni sufera din cauza unei insecuritati alimentare severe, insemnand ca ei nu au destula hrana pana la urmatoarea recolta”, a declarat purtatorul de cuvant al World Food Program, Herve Verhoosel.

Analiza a aratat ca aportul proteic este foarte scazut, unele familii consumand proteine doar de cateva ori pe an.

World Food Program si Organizatia ONU privind Alimentatia si Agricultura sunt printre putinele organizatii umanitare care au acces in Coreea de Nord.

Rezultatele agricole de 4,9 milioane de tone, cele mai scazute din 2008-2009 au dus la un deficit alimentar de 1,36 milioane de tone in 2018-2019, conform raportului.

Printre cei 10,1 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare umanitare privind alimentatia se afla 7,5 milioane de cetateni care depind de ratiile guvernului si 2,6 milioane de fermieri din cooperative.

“Previziunile pentru recoltele inceputului de sezon 2019 sunt ingrijoratoare, comunitatile fiind in pericol pentru ca sezonul de seceta va incepe in iunie. Efectele unor socuri climatice repetate sunt lipsa combustibilului, a ingrasamantului si a unor piese de schimb esentiale pentru activitatile de ferma”, a declarat Verhoosel.

Sursa: ziare.com

Lasă un comentariu
Mission News Theme by Compete Themes.