Press "Enter" to skip to content

Lia Olguța Vasilescu a explodat! Jigniri pe șcenă la adresa lui Ponta și Barna

Şefa PSD Craiova, Olguţa Vasilescu, s-a făcut din nou remarcată sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale, printr-un discurs presărat cu ironii şi jigniri la adresa adversarilor politici. Vizaţi au fost, printre alţii, preşedintele Klaus Iohannis, Dan Barna şi Victor Ponta.

“Dragii mei, joi am pierdut guvernarea. Vestea bună e că în curând românii vor putea face comparaţia. Sunt convinsă că hipsterii care au votat în mai dreapta joi noaptea au sărbătorit cu şampanie, iar vineri dimineaţă, de la şampanie, au văzut 1.000 de km de autostradă construiţi de către PNL, au văzut trenurile care merg cu 500 de km la oră aducând diaspora înapoi acasă, au văzut 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis şi au văzut, de asemenea, cum au dat năvală investitorii străini. Sigur că toate lucrurile astea nu s-au întâmplat şi nici nu o să se întâmple. O să vadă cât de curând că o să li se taie veniturile. O să vadă cât de curând IT-iştii de exemplu cum o să le crească impozitele. O să vadă apoi toţi angajaţii din România cum se vor trezi sâmbătă dimineaţa să meargă la serviciu pentru că nu mai este zi liberă. Şi o să vadă, de asemenea, bugetarii cum trebuie să plece acasă, pentru că vor fi concediaţi. De ce credem că o să se întâmple aceste lucruri? Simplu, pentru că s-au mai întâmplat”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Vicepreşedintele PSD susţine că nu-l crede pe preşedintele Klaus Iohannis care spune că nu vor scădea pensiile şi salariile pentru că asta a spus şi Traian Băsescu în anul 2009 şi “ştiţi cu toţii ce s-a întâmplat”.

“Acum cu siguranţă îşi pregătesc discursurile pentru greaua moştenire. Numai că acest guvern – aşa cum spun ei că a fost un guvern incompetent, cu oameni incompetenţi – a reuşit să claseze România pe primul sau pe al doilea loc în Europa ca şi creştere economică. Vom vedea noul Guvern marţi. De ce marţi? Pentru că luni este ultima zi de weekend pentru Klaus Iohannis şi pentru că miercuri este prima zi de weekend pentru Klaus Iohannis. (…) Dar sâmbătă, sâmbătă vor veni cu noul buget pentru anul viitor. Cred că va fi foarte simplu pentru ei să-l facă şi ştim şi noi cum pot să-l facă. Vor dubla bugetele de la servicii, vor dubla bugetul administraţiei prezidenţiale, ca să aibă Iohannis bani de deplasări, în schimb vor tăia voucherele de vacanţă, vor tăia pensii şi salarii, vor face ceea ce au mai făcut şi până acum. Vă imaginaţi scena cu Cîţu şi Caramitru junior cum trudesc ei la bugetul României? Ca să ne dăm seama cam cât de comic va fi. Tragic este însă altceva, că guvernează un partid care în alegeri a luat 20 la sută şi trece în opoziţie un partid care a luat 46 la sută în alegeri. Cum s-a întâmplat aşa, dragi colegi? Prin trădarea fostului nostru coleg de partid Victor Ponta”, a precizat Olguţa Vasilescu.

Miile de pesedişti din sală au început să huiduie la auzul numele lui Ponta.

“Aşa merită. Ne spune acum că are telefonul plin cu mesaje de la pesedişti. Eu zic să se uite în frigider, că acolo sigur va găsi urările noastre. Şi dacă tot îi plac domnului Ponta fabulele lui La Fontaine, aş vrea să îi aduc aminte de o fabulă scrisă de un român, Grigore Alexandrescu, ‘Toporul şi Pădurea’. Un bătrân merge să taie stejarii din pădure şi nu poate pentru că toporul lui n-avea coadă. Dar găseşte rapid un stejar dispus să dea din trunchiul său pentru a se face această coadă de topor. Cu cozile de topor şi cu echipa lui Barna, acest domn, Dan Barna, un bărbat înalt ca bradul şi mai era ceva cu gardul dar nu-mi mai amintesc exact ce, care s-a oprit cu educaţia la nivel de clasa a 7-a, atunci când se studia Octavian Goga, ne povesteşte acum despre meritocraţie, competenţă şi aşa mai departe. Aceşti oameni au dat guvernul jos şi aceşti oameni vor trebui începând de mâine încolo să vină la guvernare”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Şefa PSD Craiova a susţinut că social-democraţii au fost “foarte buni” la guvernare şi s-a arătat convinsă că vor fi foarte buni şi în opoziţie.

“Şi cred că peste 1 an de zile vom câştiga alegerile cu scor cu 5 în faţă, nu cu 4 ca data trecută, pentru că o să ne ajute foarte mult băieţii ăştia. Până atunci avem de câştigat alegerile prezidenţiale. Şi dacă unii desfăceau şampania ieri seară că va urma o noapte a cuţitelor lungi, că ne vom abandona candidatul în campania electorală, cred că au avut o surpriză. N-au ştiut, nu ne-au cunoscut. PSD nu îşi trădează niciodată candidatul în campania electorală”, a conchis Olguţa Vasilescu, în aplauzele pesediştilor de la Romexpo.

Sursa: epochtimes-romania.com

Lasă un comentariu