Press "Enter" to skip to content

Liberalii austrieci au cerut din nou excluderea lui Tăriceanu din ALDE european

Liberalii austrieci au cerut din nou, sâmbătă, excluderea lui Tăriceanu din ALDE european.

Liberalii austrieci (NEOS – Noua Austrie şi Forumul Liberal) au cerut din nou excluderea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu din ALDE european la consiliul extraordinar care a avut loc sâmbătă la Berlin, au declarat pentru portalul G4Media.ro surse politice.

Potrivit surselor, lui Tăriceanu i se reproşează că partidul său nu a respectat raportul Comisiei de la Veneţia deşi liderul ALDE s-a angajat că va transpune recomandările raportului în legislaţia internă.

O decizie ar urma să fie luată în iunie, deci după alegerile pentru Parlamentul European, însă nu este prima dată când în ALDE european se pune problema excluderii partidului lui Tăriceanu, fără a fi luată vreo măsură în acest sens.

“S-a discutat o oră, dar Hans Van Baalen, liderul ALDE care a condus şedinţa, avea tot interesul să treneze. Se va lua o decizie în iunie, e un pas în plus faţă de precedentul consiliu de la Madrid. Există un calendar, un proces în desfăşurare, se tranşează în iunie”, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Sursa: stiridiaspora.ro

Lasă un comentariu
1K Shares
Mission News Theme by Compete Themes.
error: