Press "Enter" to skip to content

Licitație pentru trenul de mare viteză Budapesta-Cluj care va circula cu până la 350 km/h

Compania maghiară National Infrastructure Development (NIF) a lansat o licitaţie pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar realizării liniei ferate de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca. Dacă va fi realizată, trenurile vor circula pe această linie cu peste 250 de kilometri la oră, informează economica.net.

Anunţul de licitaţie publicat marţi în platforma europeană de achiziţii publice TED vizează „elaborarea unui studiu detaliat de fezabilitate pentru calea ferată de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca”. Reprezentanţii companiei maghiare explică în anunţ că studiul detaliat de fezabilitate (RMT), inclusiv o analiză cost – beneficiu (CBA), este necesar pentru construcția liniei feroviare de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca, decisă la nivel guvernamental în Ungaria.

Studiul trebuie să aibă în vedere în conținutul tehnic o lungime de 250-300 km; o viteză de 250 km/h, 300 km/h sau 350 km/h, o capacitate de cel puțin 500.000 pasageri pe an, conectarea la cel puțin două orașe de 70.000 – 135.000 locuitori, intersecție intermodală; râurile mari (Tisa, Koros, Szamos), intersecțiile cu autostrăzi, zone urbane, teren dificil, poduri, tuneluri, vehicule speciale neconvenționale de înaltă performanță, cu o viteză mai mare decât cea a rețelei actuale din Ungaria, soluții de transport inteligente.

Durata contractului va fi de 540 de zile, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 februarie. Distanţa dintre Cluj Napoca şi Budapesta este de 415 km, astfel că studiul ungurilor pentru 300 km ar putea viza exclusiv partea maghiară.

Lasă un comentariu