Press "Enter" to skip to content

Lovitură grea pentru Dragnea: A pierdut procesul împotriva Comisiei Europene privind dosarul “Tel Drum”

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a pierdut procesul împotriva Comisiei Europene deschis la Tribunalul UE, care a respins sesizarea sa pe motiv că este inadmisibilă, transmite ziare.com.

Fostul lider PSD a chemat în judecată Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg, pe care o acuză că nu i-a acordat dreptul la apărare și nu a respectat prezumția de nevinovăție în cazul în care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovată Tel Drum.

Fostul preşedinte PSD voia astfel să ajungă, pe o cale colaterală, la anularea raportului OLAF care constata frauda cu fonduri europene în dosarul Tel Drum, raport care a dus la inculparea sa de către DNA.

“Mr. Liviu Dragnea shall pay the costs”, conchide minuta instanței europene, adică fostul lider PSD trebuie să plătească cheltuielile de judecată. În primul rând, costul avocaților care l-au reprezentat în acest proces. Dragnea a fost asistat de avocații Bernard O’Connor și Sebastien Gubel.

În 2018 DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF. Dosarul Tel Drum de la DNA se bazează pe o investigație OLAF care constată o fraudă masivă cu fonduri europene în domeniul construcției de drumuri și recomandă recuperarea integrală a 21 de milioane de euro. Dosarul DNA nu a fost finalizat nici până acum cu o trimitere în judecată.