Press "Enter" to skip to content

Ludovic Orban cere confiscarea averilor politicienilor. Este vorba despre banii care vin din surse nejustificate

Ludovic Orban propune confiscarea averilor pe care politicienii nu le pot justifica. Premierul desemnat al României susține că un prim pas ar fi declarația de fiscalitate prin care politicienii să fie obligați să își justifice veniturile. Propunerea lui Orban nu este privită cu ochi buni de toți deputații și senatorii.

„Eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Fiscul, și în Germania, și în Franța și în SUA te verifică ce proprietăți ai, de unde ai avut venituri, ai plătit impozit aferent veniturilor necesare pentru a dobândi o proprietate sau a face o achiziție?

Dacă nu ai plătit impozitele aferente fie îți rechiziționează imobilul, fie te pune să plătești. La noi eu nu înțeleg de ce nu se aplică. Dacă averile dobândite fără veniturile necesare și mai ales fără să-ți fi plătit impozitele aferente veniturilor respective constituie niște averi care constituie evaziune fie din domenii care nu sunt legale”, a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

”Foarte mulți oameni după 1990 au amestecat politica cu afacerile și s-au băgat în politică pentru a avea relații privilegiate fie cu autoritățile, fie să aibă condiții de competitivitate îmbunătățită în raport cu alți actori economici concurenți din domeniul respectiv. Eu cred că vremea în care afacerile se amestecă cu politica a trecut. Cine face politică, trebuie să facă politică. Să servească interesul public. Dacă a avut afaceri, evident că trebuie să știi tot despre afacerile pe care le-a avut, evident că nu mai are voie să facă afaceri și evident că firma lui nu mai are voie să aibă niciun contract cu domeniul lui de activitate”, a completat el.

More from ActualitateMore posts in Actualitate »