Press "Enter" to skip to content

Mai multe instanțe își suspendă activitatea în semn de protest față de abrogarea pensiilor speciale

Adunările generale ale judecătorilor din cadrul Curții de Apel București și Tribunalului București au decis, marți, suspendarea activității de judecată începând cu miercuri, 22 ianuarie 2020, în contextul nemulțumirilor legate de eliminarea pensiilor de serviciu. Parlamentul urmează să ia o decizie în acest caz pe 28 ianuarie.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători, este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, anunţă CAB.

Alte instanţe care au anunţat suspendarea judecării proceselor sunt: Curtea de Apel Suceava, Curtea de Apel Timiş, Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Alba Iulia, Tribunalul Satu Mare, Tribunalul Iaşi.

Lasă un comentariu