Press "Enter" to skip to content

Marcel Ciolacu: Domnule Orban, pe 17 august PSD va depune moţiunea de cenzură, considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va depune în 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că România este o “ţară în derivă” şi cu un guvern cu “zero credibilitate”.

“Un haos imens, cu o economie pusă la pământ și cu șomaj galopant! Asta este România după nouă luni de guvernare liberală! O țară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniștrii se contrazic unul pe celălalt, spre disperarea românilor care nu mai înțeleg nimic. Ați scăpat total situația de sub control! Ați eșuat în gestionarea pandemiei! Ați eșuat în relansarea economiei! Ați încălcat toate promisiunile făcute românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a susţinut că “PNL a fost interesat doar de alegeri, furturi şi cât mai multe funcţii pentru rude şi pentru clientela din partid”.

“Dar pentru români?? Nimic!! Domnule Orban, de când v-ați instalat la putere și până astăzi, nu v-a păsat – nici măcar o secundă! – nici de sănătatea românilor, nici de traiul lor de zi cu zi! Ați avut o singură obsesie. Alegerile anticipate! Pentru asta ați sacrificat tot. Mai puțin dorința de a acumula bogăție și putere. În timp ce românii erau închiși în case, ați devalizat bugetul României, în mod repetat. Sute de milioane de euro au ajuns în buzunarele prietenilor și firmelor de partid! Fără transparență, fără respectarea legii fără competiție corectă. Trebuiau să câștige! Ca să vă finanțeze campaniile electorale! Întregul mecanism infracțional… da, domnule Orban, infracțional!… tot mecanismul pus la cale a fost dezvăluit în Raportul Curții de Conturi, publicat ieri (marți – n.r.). Știu! Sunteți nervos că Parlamentul și-a permis să ceară acest control. Vă deranjează că s-a aflat cum ați jefuit bugetul public sub umbrela stării de urgență”, a adăugat social-democratul.

Acesta i-a transmis premierului Ludovic Orban: “Aţi sabotat sănătatea românilor, aţi amenatat educaţia. Dar gata s-a umplut paharul. Pe 17 august PSD va depune moţiunea de cenzură, considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia”, a declarat Ciolacu.